Sponsored

instrument cluster went blank

Bamajim

2.5L Hybrid
Well-known member
First Name
Jim
Joined
Oct 28, 2021
Threads
8
Messages
341
Reaction score
475
Location
Athens Al
Vehicle(s)
Ram1500. Ford Flex
Engine
2.5L Hybrid
My instrument cluster just went blank. Ive had my hybrid 2 days and everything was great. Today it was working fine, so I stop at Tractor Supply and when I come out to start my truck my cluster is blank. Anyone have any ideas why. Maybe blown fuse.No one at dealership today.
Cant even tell my speed or nothing .
Sponsored

 

icegradner

2.5L Hybrid
Well-known member
Joined
Nov 5, 2021
Threads
12
Messages
2,179
Reaction score
2,625
Location
British Columbia, Canada
Vehicle(s)
2022 Maverick Hybrid
Engine
2.5L Hybrid
Clubs
 
Someone else reported something similar a few weeks ago, but never heard back from them on whether it got fixed or not. It's likely that the backlight went bad if it's dead.

If it's dead this wont help, but if all that's happened is that you accidentally turned it off, try adjusting the instrument cluster brightness with the two small buttons (+/-) beside the controls for the headlights.
 
OP
OP

Bamajim

2.5L Hybrid
Well-known member
First Name
Jim
Joined
Oct 28, 2021
Threads
8
Messages
341
Reaction score
475
Location
Athens Al
Vehicle(s)
Ram1500. Ford Flex
Engine
2.5L Hybrid
My instrument cluster just went blank. Ive had my hybrid 2 days and everything was great. Today it was working fine, so I stop at Tractor Supply and when I come out to start my truck my cluster is blank. Anyone have any ideas why. Maybe blown fuse.No one at dealership today.
Cant even tell my speed or nothing .
nevermind. Once it stopped raining. I removed the fuse in the body control fuse block and put it back in and now its working.
Thank you for your responses. Hopefully its not something that will happen again
 

Barksdale123

2.0L EcoBoost
Well-known member
First Name
Bill
Joined
Feb 13, 2023
Threads
81
Messages
599
Reaction score
735
Location
SoFla
Vehicle(s)
2023 Ford Maverick
Engine
2.0L EcoBoost
Clubs
 
nevermind. Once it stopped raining. I removed the fuse in the body control fuse block and put it back in and now its working.
Thank you for your responses. Hopefully its not something that will happen again
Was it loose? 2nd day I had mine someone cut over on me and had to stab the breaks. They still haven't seen me. Any way the digital lights went of. Analog lights for speedometer, tach still one.
 
OP
OP

Bamajim

2.5L Hybrid
Well-known member
First Name
Jim
Joined
Oct 28, 2021
Threads
8
Messages
341
Reaction score
475
Location
Athens Al
Vehicle(s)
Ram1500. Ford Flex
Engine
2.5L Hybrid
Was it loose? 2nd day I had mine someone cut over on me and had to stab the breaks. They still haven't seen me. Any way the digital lights went of. Analog lights for speedometer, tach still one.
When I first checked the fuse I just pushed on it a little. That didn’t help. So I removed it to see if it was blown, which it wasn’t. So I just put it back in and it starting working again. So who knows what happen.
 

Sponsored

skyhawk

2.5L Hybrid
Well-known member
Joined
Sep 18, 2021
Threads
4
Messages
274
Reaction score
631
Location
USA
Vehicle(s)
Airplanes motorcycles cars SUVs
Engine
2.5L Hybrid
Sounds like removing the fuse power cycled & rebooted the cluster
 

Ford Motor Company

Well-known member
Official Ford Account
Joined
Jan 6, 2022
Threads
4
Messages
2,629
Reaction score
3,005
Location
Dearborn, mi
Vehicle(s)
Maverick
Engine
Undecided
My instrument cluster just went blank. Ive had my hybrid 2 days and everything was great. Today it was working fine, so I stop at Tractor Supply and when I come out to start my truck my cluster is blank. Anyone have any ideas why. Maybe blown fuse.No one at dealership today.
Cant even tell my speed or nothing .
Good morning. Are you still experiencing issues with your Maverick's display? If so, can you please send over a private message with your VIN and the name/location of your local Ford dealer so I can start looking into this for you?
 
OP
OP

Bamajim

2.5L Hybrid
Well-known member
First Name
Jim
Joined
Oct 28, 2021
Threads
8
Messages
341
Reaction score
475
Location
Athens Al
Vehicle(s)
Ram1500. Ford Flex
Engine
2.5L Hybrid
Good morning. Are you still experiencing issues with your Maverick's display? If so, can you please send over a private message with your VIN and the name/location of your local Ford dealer so I can start looking into this for you?
No it’s working now. I removed the cluster and put it back in and everything is working. Thank you
 

Carl Racki

2.5L Hybrid
Active member
First Name
Dan
Joined
Jul 12, 2022
Threads
1
Messages
28
Reaction score
47
Location
IL
Vehicle(s)
2008 F-150 Lariat
Engine
2.5L Hybrid
Whe
No it’s working now. I removed the cluster and put it back in and everything is working. Thank you
Where is the cluster for this fuse located? Mine went out over the weekend.
 
Sponsored

OldF150Dad

2.5L Hybrid
Member
Joined
Sep 21, 2022
Threads
2
Messages
8
Reaction score
0
Location
US
Vehicle(s)
Waiting
Engine
2.5L Hybrid
I just had the same thing happen. Pulled the fuse, put it back in and it’s working now. Look in the manual for which fuse to pull. I think it was number 22.
 

Noncon4myst

2.5L Hybrid
Active member
First Name
Steve
Joined
Sep 20, 2022
Threads
0
Messages
28
Reaction score
34
Location
Southern Md
Vehicle(s)
2011 Expedition, 2013 Chevy Sonic, 2021 Prius
Engine
2.5L Hybrid
Clubs
 
nevermind. Once it stopped raining. I removed the fuse in the body control fuse block and put it back in and now its working.
Thank you for your responses. Hopefully its not something that will happen again
Thank you for that idea. My instrument cluster went blank out of the blue today while driving. When it happened I thought this is a huge bummer. I’m going to have to go to the dealership to get this fixed and it my main transportation to work, definitely was frustrating.
Ford Maverick instrument cluster went blank IMG_4025
I I was able to search on the forum and found your fix idea and tried and now it’s back up and running. Thanks again Maverick Truck Club
 

hdave

2.5L Hybrid
Well-known member
Joined
Jul 24, 2023
Threads
21
Messages
467
Reaction score
424
Location
Toronto, Canada
Vehicle(s)
'23 Alto Blue Maverick XLT
Engine
2.5L Hybrid
I had this happen to me last week.
Below the glove compartment is the fuse box.
I pulled fuse 22 (7.5A) and put it back in, everything has been working fine since then.
 

billbillw

2.0L EcoBoost
Well-known member
First Name
Bill
Joined
Sep 15, 2022
Threads
2
Messages
570
Reaction score
503
Location
Metro Atlanta
Vehicle(s)
'23 Maverick Lariat FX4
Engine
2.0L EcoBoost
Cars today are like a very poorly designed computer. Reboots are often necessary.
 

greenlight

2.5L Hybrid
Well-known member
First Name
Jeff
Joined
Sep 20, 2022
Threads
9
Messages
115
Reaction score
131
Location
Monroe WA
Vehicle(s)
Order: SHADOW BLACK HYBRID XLT LUX 360 MOON ROOF
Engine
2.5L Hybrid
Clubs
 
I just had this happen to my 3 month old truck. Pulling fuse 22 fixed this issue for me as well. Thanks for the fix forum!
Sponsored

 
 




Top